Suomalainen Sanomalehtimiesliitto   The Finnish Association of Journalist

 
SSL
Esittely
Kokoukset ja johtokunta
Säännöt
Yhteystiedot
 
Jäsenyys
Jäsenkirjeet
Liity jäseneksi
Jäsenhakulomake
Muutoslomake
 
Toiminta
Suometar-päivä
Olli-palkinnot
Satavuotisjuhlat
Matkat
Mediapiiri
Tapahtumat arkisto
In memoriam
Kirjat
Uuden Suomettaren
Säätiö
 
Takaisin etusivulle
 
 

Harmajan majakalla on SSL:n standardi

SSL:n standardin vastaanottivat vierailumme isännät luotsausjohtaja Sanna Sonninen (oik.), alueluotsivanhin Jukka Ketonen sekä viestintäpäällikkö Laura Kaustinen.

Perjantaina 10. elokuuta 2018 Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton johtokunta vei Harmajan majakalle SSL:n standardin. Luotsilaiva nouti ryhmän Katajanokan Kasinon edessä olevalta laiturilta. Laivaan mahtui kahdeksan (juuri johtokuntamme) + yksi isäntien edustaja. Hän oli luotsausjohtaja, DI, merikapteeni Sanna Sonninen.

Vastassa Harmajalla – 10 kilometrin merimatkan päässä – olivat alueluotsivanhin, merikapteeni, Helsingin luotsausalue Jukka Ketonen ja viestintäpäällikkö Laura Kaustinen. Yhteiskuva otettiin heti perille päästyä.

Vuosiraportissaan 2017 Finnpilot Pilotage Oy määrittelee tehtävänsä seuraavasti:

”Luotsauspalvelut muodostavat tärkeän lenkin Suomen ulkomaankaupan kuljetusketjussa. Autamme ulkomaisia aluksia liikkumaan saaristoväylillämme turvallisesti ja pääsemään satamiin aikataulujen mukaisesti.”

Ryhmäkuvassa vasemmalta: Laura Kaustinen, Heljä Salonen, Tapani Ruokanen, Sanna Sonninen, Nina Stenros, Eeva-Liisa Vallin, Pirjo Nuotio, Pertti Nyberg, Jukka Ketonen, Maarit Tyrkkö ja Marketta Mattila. Taustalla meitä kuljettanut luotsikutteri.

(VASEMMALLA) Karttaa tutkimassa toimistorakennuksessa alueluotsivanhimman opastuksella Tapani Ruokanen ja Nina Stenros. Takana hallituksessa kauttaan aloittava Eeva-Liisa Vallin.

(OIKEALLA) Harmajan majakka ja Marketta Mattila.

Vierailun aikana opimme paljon luotsauksesta, luotsiasemista, luotsien määrästä ja monen vuoden koulutuksesta ja kokemuksesta. Kuulimme jännittäviä tarinoita elämästä merellä ja pääsimme mukaan seikkailuihin. Lopuksi kiipesimme kapeita portaita Harmajan majakkaan, yläparvekkeelle, nauttimaan maisemasta ja merituulesta.

Kun kiitimme isäntiä erinomaisesti onnistuneesta vierailusta – ukkossään tilalla oli hieno aurinkopäivä! –huolenpidosta ja informaatiosta, alueluotsivanhin Jukka Ketonen vastasi: ”Kiitos myös teille vierailusta. Usein vieraamme ovat tavalla tai toisella sidoksissa merenkulkuun, teidän ryhmänne oli virkistävä poikkeus. Mukavaa väkeä, josta huokui laaja-alainen kokemus, ja mikä mukavinta myös mielenkiinto meidän alaamme kohtaan.”

SSL:n puolesta vierailun järjestelyistä vastasi Nina Stenros.

Matkalla merellä Pirjo Nuotio (Pirjo tuurasi ent. johtokunnan jäsenenä Jukka Reinikaista, jolla oli kesävieraita), Maarit Tyrkkö ja Nina Stenros.

Näkymä Harmajan majakan ylätasanteelta. 

Teksti Maarit Tyrkkö, Eeva-Liisa Vallin - kuvat johtokunnan jäsenet

 

www.sanomalehtimiesliitto.fi      Lähetä sähköposti osoitteella: sihteeri(at)sanomalehtimiesliitto.fi     Korvaa sähköpostiosoitteissa (at) kirjaimet @-merkillä
  2008 © SSL