4 | 2021

BLOGI // Kimmo Kajaste

Ei vailla merkitystä

Suomen kieli on tunnetusti rikas. Vanhassa Nykysuomen sankirjassa on sanoja 210 000 ja uudissanoja tulee arkeemme kaiken aikaa. Murre- ja yhdyssanat niiden lisäksi.

Lue lisää

1 | 2021

BLOGI // Heljä Salonen

Pitkä pandemiavuosi 2020

”Terveystoimittajana jouduin perehtymään tautiin niin hyvin kuin kykenin. Tietoa tulvi. Sähköpostiin napsahteli jatkuvana virtana tutkimusuutisia eri puolilta maailmaa SARS-CoV-2-virusta koskien. Koronajuttujen kirjoittaminen sai pulssin nousemaan. Niissä jutuissa oli poikkeuksellista uhkaa, koska virus saattoi olla hyvin vaarallinen muillekin kuin riskiryhmäläisille. Myös minulle ja minun läheisilleni.”

Lue lisää

11 | 2020

BLOGI // Helena Raunio

Kun webinaari kotiin hiipi…

Teknologia on mullistanut muutamassa vuosikymmenessä toimittajan työn, mutta korona muutti sen viikoissa. Haastattelut tehdään Teamsissä tai Zoomissa. Monenlaiset webinaarit ja striimaukset työntyvät toimittajan keittiön ruokapöytään, ovat läsnä aamukahvilla ja lounaalla.

Lue lisää

10 | 2020

Ilkka Juva:

Mahti, vahti vai somen sylikoira?

Politiikka henkilöityy. Poterot syvenevät. Syyttäminen ja hyökkääminen tuovat kannatusta, asiallisuus ja yhteisten ratkaisujen hakeminen lähinnä haukotuttaa. Toimittajilla on tässä roolinsa, eikä siitä voi pelkästään kehua.

Lue lisää
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään