10 | 2020

Ilkka Juva:

Mahti, vahti vai somen sylikoira?

Politiikka henkilöityy. Poterot syvenevät. Syyttäminen ja hyökkääminen tuovat kannatusta, asiallisuus ja yhteisten ratkaisujen hakeminen lähinnä haukotuttaa. Toimittajilla on tässä roolinsa, eikä siitä voi pelkästään kehua.

Lue lisää

6 | 2020

BLOGI // Johannes Koroma

Korona-kevään esiintuomia muistoja

”Kyllä Karita Mattila lauloi Patarouvan roolin ymmärrettävällä, mutta vähän vanhanaikaisella venäjänkielellä.” Näin vastasi Vladimir Putin Railin kysymykseen junamatkalla Tampereelta Helsinkiin.

Lue lisää

4 | 2020

BLOGI // Seppo Kaisla

Naurettava korona

”Mä sain tän heti kättelyssä.”
”Hikoiluttaa ja tärisyttää käsiä. Virus se on.” ”Kyl määki hikosisin ja tärisisin, kun mää Virusta tulin.”
”Virus häviää nopeimmin pinnoilta.” ”Erityisesti ikäihmisille suositellaankin nyt pyöräilyä.”

Lue lisää

3 | 2020

BLOGI // Margit Hara

Kansan vihollinen

”Yritin vain kysyä. Olen toimittaja. Se on työtäni. ” Näin kuvaa amerikkalaisen CNN-yhtiön Valkoisen Talon pääkirjeenvaihtaja Jim Acosta kirjassaan The Enemy of the People. Dangerous Time to Tell the Truth in America (Harper ) hämmentävää uutta journalismin aikakautta Yhdysvaltojen Trumplandiassa.

Lue lisää

2 | 2020

BLOGI // Jukka Reinikainen

Huonot ajat ohi?

Sanoma ja Alma Media yllättivät 11. helmikuuta solmimalla liiketoimintakaupan, jossa Alman Aamulehti, Satakunnan Kansa ja 13 paikallislehteä siirtyivät Sanomille. Molempien lehtitalojen rakenne muuttui perin pohjin.

Lue lisää

1 | 2020

BLOGI // Elina Simonen

Vain meillä! Yksinoikeudella! KUUMA KOHUYLLÄTYS!

Hymyn menestyksen myötä 1970-luvulla myös muiden aikakauslehtien otteet kovenivat. Jos aikaisemmin kansien tekstit lupasivat auvoa ja vauvoja, nyt kierrokset kiihtyivät ja ylisanat alkoivat loppua: Yllätyspari! Skandaaliromanssi! Rakkauslapsi! Kohukaunotar paljastaa…

Lue lisää
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään