8 | 2022

BLOGI // Mauritz Hellström

Elämän opetuksia ja journalismia

Lukeminen oli alusta saakka intohimo. Hyvinä vuosina isä tilasi Keskipohjanmaan tai peräti oululaisen Kalevan, ne olivat ensikosketuksia journalismiin, vaikka sanaa en vielä tuntenut. Nykytilanteessa journalismin ihanteet auttavat pitämään esillä totuuden merkitystä.

Lue lisää

7 | 2022

BLOGI // Hilkka Tienhaara

Työmuistot ja suvun vaiheet talteen

On kaksi asiaa, jotka voimme toivoa jättävämme lapsillemme – siivet sekä juuret. Kun jäin eläkkeelle, innostuin tallettamaan jälkipolville muistoja työvuosistani. Vauhtiin päästyäni tallensin myös sukuni vaiheet.

Lue lisää

6 | 2022

BLOGI // Kari Vitie

Automatkalla Balkanilla ja Albaniassa

Vanhempana haluaa käydä maissa ja paikoissa, joissa on ollut nuorempana. Kun olin töissä Jugoslaviassa 1980-luvulla, halusin nyt käydä Albaniassa. Jotenkin sosialistiset ja eriasteiset totalitaristiset maat ovat aina kiinnostaneet.

Lue lisää

5 | 2022

BLOGI // Leena Löyttyniemi

Koti on yhteiskunnan sydän

”Kotitalous-lehden päätoimittajana elin enimmäkseen arkielämän pyörteissä, tosin mielenkiintoisessa maailmassa. Mutta yhteiskunnalliset asiat eivät oikein luontuneet ammattilehden sivuille.”

Lue lisää

2 | 2022

BLOGI // Yrjö Länsipuro

Kylmää sotaa pukkaa

Kylmää sotaa pukkaa nyt joka suunnalta. Samalla kun Suomessa on innostuttu keskustelemaan, missä asennossa maa kyseessä olevana aikana menneisyydessä oli, näyttäytyy uuden kylmän sodan haamu maailmanpolitiikan kovasti todennäköisenä tulevaisuudenkuvana.

Lue lisää

12 | 2021

BLOGI // Matti Laipio

Miljardit virtaavat musiikissa

Useimpien painettujen sanoma- ja aikakauslehtien levikit ovat viime vuosina jatkuvasti laskeneet hiljalleen. Tosin erityisesti sanomalehtien tilatut digiversiot ovat osaksi paikanneet levikkikatoa. Musiikkiteollisuudessa muutos on ollut paljon dramaattisempi. Siinä niin sanottu striimaus on 2000-luvulla pitkälti marginalisoinut aiemmin markkinoita hallinneet äänilevyt.

Lue lisää

11 | 2021

BLOGI // Tarja Salo

Puhelin on moniosaaja

Jos ei muistele vanhoja asioita, ei voi ymmärtää uusia asioita eikä kehitystä. Virallisena boomerina nyt muistoihin ja nykypäivään eli puhelimeen, toimittajan tärkeään työkaluun.

Lue lisää
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään