Martti Häikiö: ”14 askelta Suomen itsenäisyyteen”

Martti Häikiön tuorein teos käsittelee Suomen itsenäistymistä.

Syyskesällä 2019 ilmestynyt jäsenemme, professori, historiantutkija Martti Häikiön tuorein teos on nimeltään ”14 askelta Suomen itsenäisyyteen” (Edita 2019)
– Kirjani on ennen kaikkea yleistajuisia vastauksia niihin kysymyksiin, joita yleisö on minulle esittänyt. Pidin yli 125 luentoa itsenäistymisvaiheen 100-vuotismuiston tiimoilta eri puolilla Suomea. Ihmiset haluavat pohtia myös toteutumattomia vaihtoehtoja, toteaa Häikiö.

– Havaitsin, miten ihmisten kiinnostus historiaan on valtavan suurta, mutta myös nöyrää siinä mielessä että monet ovat vähän häpeissään tietojensa vajavaisuudesta, Martti Häikiö toteaa.

– Toinen kirjan lähtökohta oli osallistumiseni kansallisten merkkivuosien valmisteluihin. Minua harmitti, ettei Suomi100 katsonut tarpeeksi historiaan, joka kuitenkin on kansakunnan identiteetin perusta. Siksi tein aloitteen ja päätoimitin Helsingin Suomalaisen Klubin itsenäistymisvaiheen nettisivuston www.itsenäisyys100.fi ja kokosin tämän pienen kirjan, 14 askelta Suomen itsenäisyyteen.

Häikiön kirjalliseen tuotantoon voi tutustua tarkemmin hänen verkkosivuillaan: www.kolumbus.fi/martti.haikio

Kirjan voi tilata Editan verkkokaupasta.

Teksti: Eeva-Liisa Vallin

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään