Uuden Suomettaren Säätiön apurahat 2024

Uuden Suomettaren Säätiö tukee suomenkielisen median journalistien yleisen ja ammattisivistyksen lisäämistä myöntämällä apurahoja opintomatkoihin, kursseihin ja muuhun täydennyskoulutukseen sekä tutkimus- ja julkaisuhankkeisiin. Lisäksi säätiö kannustaa alan opiskelijoita pienehköin pro gradu -stipendein.

Lue lisää

Uuden Suomen digitointi

”Kansalliskirjaston tarjoama mahdollisuus ensi kerran avata yhden lehtitalon julkaisemien kaikkien historiallisten sanomalehtien sivustot jokaiselle niistä kiinnostuneelle suomalaiselle olisi ollut merkittävä ja ainutlaatuinen kulttuuriteko.” Monien vaiheiden jälkeen Uuden Suomen vanhat lehdet ja digitalisoidut sivut ovat nyt muun muassa vanhojen toimittajien vapaasti luettavissa vain Kansalliskirjastossa ja yliopistokirjastoissa. Uuden Päivän Rahaston puheenjohtaja Johannes Koroma kirjoittaa Uuden Suomen ja sitä edeltävien lehtien digitalisoinnista.

Lue lisää
UUDEN SUOMETTAREN SÄÄTIÖ

Median murros näkyy apurahahakemuksissa

Uuden Suomettaren Säätiön hallitus kokoontui puheenjohtajansa Pentti Kivisen johdolla tiistaina 30.5.2023 vuosikokoukseen, missä käytiin läpi vuosikokousasioiden lisäksi vuoden 2022 apurahojen selvitykset ja jaettiin vuoden 2023 apurahat. Median murros heijastui uusiin hakemuksiin monin tavoin.

Lue lisää
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään