Maarit Tyrkkö SSL:n kunniajäseneksi

Suomalainen Sanomalehtimiesliitto on kutsunut kunniajäsenekseen journalisti, tietokirjailija Maarit Tyrkön. SSL:n hyväksi tehdyn työn lisäksi liitto arvostaa Tyrkön pitkää ja ansiokasta journalistin uraa sekä kulttuuritekoa mittavien arkistomateriaalien tallentamisessa Kansallisarkistoon. Nimitys julkistettiin SSL:n vuosikokouksen yhteydessä 6. toukokuuta.

Lue lisää

Uuden Suomettaren Säätiön apurahat 2024

Uuden Suomettaren Säätiö tukee suomenkielisen median journalistien yleisen ja ammattisivistyksen lisäämistä myöntämällä apurahoja opintomatkoihin, kursseihin ja muuhun täydennyskoulutukseen sekä tutkimus- ja julkaisuhankkeisiin. Lisäksi säätiö kannustaa alan opiskelijoita pienehköin pro gradu -stipendein.

Lue lisää

Uuden Suomen digitointi

”Kansalliskirjaston tarjoama mahdollisuus ensi kerran avata yhden lehtitalon julkaisemien kaikkien historiallisten sanomalehtien sivustot jokaiselle niistä kiinnostuneelle suomalaiselle olisi ollut merkittävä ja ainutlaatuinen kulttuuriteko.” Monien vaiheiden jälkeen Uuden Suomen vanhat lehdet ja digitalisoidut sivut ovat nyt muun muassa vanhojen toimittajien vapaasti luettavissa vain Kansalliskirjastossa ja yliopistokirjastoissa. Uuden Päivän Rahaston puheenjohtaja Johannes Koroma kirjoittaa Uuden Suomen ja sitä edeltävien lehtien digitalisoinnista.

Lue lisää
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään