11 | 2022

ILMOITTAUDU HETI!

Kesäretki Seinäjoelle ja Ilmajoen Armi-oopperaan

Pimeimpään vuodenaikaan on mukava suunnitella tulevaa kesää ja sen ohjelmia. Nyt kannattaa ilmoittautua kesäretkelle Seinäjoelle ja Ilmajoen Musiikkijuhlien Armi-oopperaan 15.-16.6.2023. Oopperalippujen tilaus tulee vahvistaa pikapuoliin ja ilmoittautumiset tarvitaan 22.11. mennessä.

Viime toukokuussa SSL teki onnistuneen kotimaan retken Mikkeliin. Nyt on tarkoitus suunnata Etelä-Pohjanmaan Seinäjoelle sekä Ilmajoelle katsomaan Armi-oopperaa. Oopperaelämys on torstaina 15.6.2023. Perjantaina 16.6. pääsemme vierailulle Ilkka-Pohjalaisen toimitukseen.

Kaikki osallistujat hoitavat itse matkansa Seinäjoelle ja sieltä pois. Sinne voi saapua esimerkiksi autoilla ja kimppakyytejäkin löytynee. Junamatka Helsinki-Seinäjoki kestää nopeimmillaan yhteen suuntaan kolmisen tuntia ja meno-paluu maksaa alkaen 60 euroa (eläkeläislippu eko-luokassa 2022 hintatiedoilla).

Majoitus on varattu Seinäjoen Sokos hotelli Lakeudesta. Ennen oopperaa nautimme klo 16 varhaisen yhteisen päivällisen Hotelli Almassa. Sen jälkeen pääsemme bussin kyydillä Ilmajoelle, jossa oopperaesitys alkaa klo 19.00.

Armi-ooppera saa kantaesityksensä Ilmajoen Musiikkijuhlilla kesällä 2023. Se on tarina Marimekon perustajasta Armi Ratiasta. Teoksen on säveltänyt Eeva Kontu, libretosta sekä ohjauksesta vastaa Heta Haanperä, Armina nähdään mezzosopraano Lilli Paasikivi. Sävellyksen orkestroinnista vastaa Marko Hilpo ja teoksen johtaa Kaapo Ijas. Oopperan esittelytekstin mukaan teos luo muotokuvan, jossa vahvana tunnettu nainen yrittää asettua itsensä kokoiseen muottiin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Armi Ratia oli oopperan kokoinen henkilö. Lisätietoja oopperasta: www.musiikkijuhlat.fi/armi.html

Oopperan väliaikatarjoilun aikana seurassamme on Ilmajoen musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Riitta Pihlajamäki.

Oopperaelämyksen jälkeen lähdemme bussilla takaisin Seinäjoelle, jossa syömme yöpalaa hotelli Lakeudessa.

Perjantaina hotelliaamiaisen jälkeen pääsemme tutustumaan Ilkka-Pohjalaisen toimitukseen. Lehden kuulumisista kertoo päätoimittaja Markku Mantila. Lehtitalon tarjoaman salaattilounaan jälkeen voi lähteä kotimatkalle tai voi myös tutustua omaan tahtiin Seinäjoen nähtävyyksiin.

Seinäjoella välimatkat Lakeus-hotellin, Ilkka-Pohjalaisen toimitalon ja rautatieaseman välillä ovat lyhyitä.

Koska oopperalippujen tilaus pitää vahvistaa jo marraskuun lopussa, kysymme ilmoittautumisia matkaan näin ajoissa.

Matkan kustannus jäsenille liiton tuella 165€ ja seuralaisille 240€.

Hinta sisältää majoituksen kahden hengen huoneessa Sokos Hotelli Lakeudessa, päivällisen 15.6. (ilman ruokajuomia) Hotelli-Ravintola Almassa, bussimatkan Ilmajoelle, lipun oopperaan hyville paikoille ja väliaikatarjoilun sekä yöpalan Hotelli Lakeudessa oopperan jälkeen. Hinnat voivat vielä tarkentua, mutta suuruusluokka on tämä. Yhden hengen huoneesta lisämaksu.

Huomioi, että liput oopperaan on vahvistettava kuun loppuun mennessä ja sitovat ilmoittautumiset matkalle 22.11. mennessä sähköpostiin: sihteeri@sanomalehtimiesliitto.fi

Kuva: Ilmajoen Musiikkijuhlat


Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään