Ideariihemme kokoontui Musiikkitalon kahvilassa vasemmalta Marketta Mattila, Heljä Salonen, minä ja Raisa Rauhamaa.

PUHEENJOHTAJAN PALSTA: Syksy alkaa vireänä

Johtokunta kokoontui elokuun lopussa – ja heti sen jälkeen alkoi tapahtua. Keskusteltiin asioista, joita juuri nyt on mediamaailmassa. Ideoitiin uutta ja ajankohtaista, muodostettiin työryhmiä ja jaettiin hommia. Sitten käärittiin hihat! Ryhdyttiin tutkimaan syksyn mahdollisuuksia…

Hallitusmuoto 100 vuotta näkyy joka puolella. Kansallisarkistossa avattiin syyskuussa näyttely ja sunnuntaina 15.9. Kansallismuseo järjesti laajan Presidenttipäivän. Jäsenemme professori Martti Häikiö luennoi Mannerheimista ja Paasikivestä, meillekin Suometarpäivistä tuttu professori Vesa Vares kertoi Paasikivestä ja minun esitykseni otsikko oli UKK ja myllykirjeet sekä muut teokset vuosina 1975-1981. Tuntui kuin puoli tuntia olisi ollut aivan liian lyhyt aika. Yleisötyöpäällikkö Hanna Forssell heilutteli merkkilappua kertoakseen, että aikaa on enää kolme minuuttia. Oli pakko katsoa muualle – ja ylittää aika muutamalla minuutilla, muuten en olisi saanut Urho Kekkosen Vuosisatani I -teosta kansien väliin.

Mekin juhlimme SSL:ssä. Uusi Suomi 100 vuotta juhlaseminaari on osoittautunut yllättävän suosituksi. 50 varattua paikkaa täyttyi heti – mutta onneksi saimme noin kaksikymmentä lisää. Tilaisuus on maanantaina 30.9. Helsingin Suomalaisella Klubilla ja sitä tukee Uuden Päivän rahasto.

Myös työryhmä Pertti Nyberg – Nina Stenros – Pirjo Nuotio on jo saanut Mediapiirin hyvään kuntoon (ke 16.10): aiheena on Uutissisältöjä 24/7 – liikkuvan kuvan liikkuva tulevaisuus. Ilmoittautuneita on jo kolmekymmentä – mutta lisää mahtuu, sillä auditorio, johon kokoonnumme MTV:ssä, vetää 150 kuulijaa ja keskustelijaa. Hienoa päästä näin lähelle tapahtumia, uutissykkeeseen. Tule mukaan!

Teatteriretki Turkuun on myös suunnitelmissa la 30.11. Marketta Mattila – Tapani Ruokanen – Pirjo Nuotio – minä olemme fiilailleet ohjelmaa. Nyt odotan, että Amélie-musikaaliin varaamani 32 lippun lisäksi saisimme vielä 8-13 paikkaa. Matkalla poikkeamme Turun Sanomiin päätoimittaja Kari Vainion vieraaksi. Paikkoja on vielä vapaana – tännekin kannattaa lähteä viihtymään.

Keskiviikkona 18.9. – kokoonnuimme Musiikkitalon kahvilaan keskustelemaan Suometar-päivän paneelin aiheesta ja sinne kutsuttavista keskustelijoista (kuva). Heljä Salonen – Marketta Mattila – Raisa Rauhamaa  – minä annoimme luovuuden, yllätyksellisyyden ja rohkeuden lyödä kättä keskenään. Ja jotakin syntyi! Toivottavasti kiinnostavaa… mutta vielä salaista…

Myös tänään, päivänä, jolloin kirjoitan Puheenjohtajan palstaa, on tapahtunut paljon kotisivurintamalla. Eeva-Liisa Vallin ja Vaula Aunola sekä minä (kotisivuvastaavat) olemme olleet synnyttämässä uutta osastoa. Ainakin tässä vaiheessa ”lapsi” on saanut nimekseen BLOGI ja alaotsikokseen ”Ajatuksia journalismista ja sen vierestä”. Tästä ja nimistä lisää, kun asia etenee.

Kiitokset kaikille johtokunnan jäsenille ja erityiskiitos sihteerillemme, Silja Latvaselle, joka on hoitanut liiton asioita niin, että ne sujuvat ilman suurempaa huolta. Ilmoittautumiset tilaisuuksiin kulkevat Siljalle osoitteesta sihteeri@sanomalehtimiesliitto.fi

Maarit Tyrkkö

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään