Kristiina Kunnas (vas.) ja Tiipi Jokinen kertovat uutuuskirjassa kokemuksistaan äitiydestä. Kuva: Sari Savela

Sun ja mun jääkaappi – Kaksi kertomusta äitiydestä

Kaksi äitiä, Kristiina Kunnas ja Tiipi Jokinen jakavat elämänsä tarinaa yhteisessä kirjassa.

Sun ja mun jääkaappi koostuu kahden äidin ihan erilaisesta tarinasta. Kirjoittajina ovat tosielämän äidit, liittomme jäsen toimittaja Kristiina ”Kriske” Kunnas, jonka poikaset ovat jo lähteneet maailmalle, sekä taiteilija Tiipi Jokinen, joka elää vielä lapsiperheen täyteläistä arkea. Kirja syntyi ystävysten kirjoitusmatkalla Roomaan.

Kunnaksen ideasta syntynyt kokonaisuus on tositarina äitiydestä, naiseudesta ja pesästä lähtevien poikasten opastamisesta. Mihin asti äidin eväät riittävät? Mitä tapahtuu kanaemolle, kun poikaset kasvavat ja lähtevät pesästä? Tätä pohtii Kristiina Kunnas kirjan ensimmäisessä osassa.

–  On mennyt 12 vuotta siitä, kun aloitin. Halusin antaa pesästä lähteville poikasille äidin ajatuksia ja eväitä mukaan. Lapsuus ja nuoruus menevät niin äkkiä, ja kauhean nopeasti pesä on tyhjä. Nyt pitkään tehty teos lopulta tulee, Kristiina Kunnas kertoo KD-lehdelle.

Tiipi Jokinen pohtii teoksen toisessa osassa, miten selvitä arjen kaaoksesta kuusilapsisen uusperheen äitinä ja löytää yhteys oman puutarhurin kanssa vanhan töllin viileydessä?

Kirjan kansikuva ja kuvitukset ovat Tiipi Jokisen käsialaa.

Kirjan tekijät

Kristiina Kunnas on tehnyt mittavan uran toimittajana, tiedottajana ja päätoimittajana. Hän toimii aktiivisesti seurakunnassa, harrastaa kokkailua ja marttailua sekä tykkää ihmisistä, koirista ja kuorossa laulamisesta. VTM Tiipi Jokinen on julkaissut aiemmin lastenkirjoja. Työkseen hän on toiminut kustannusalan tehtävissä ja vapaa-ajallaan kirjoittanut Kotiasia-blogia asioista, joista ihmiset eivät halua muille puhua. Monelle hän on tuttu ääni radiosta ja innostava puhuja naistentapahtumista. Rouva Jokinen pitää kahvista, kanoista ja kirjoista.

Kirjoittajien yhteinen tili Instagramissa: @keittioaidit.

Kirjan on kustantanut Päivä Osakeyhtiö ja sen voi ostaa kustantajan verkkokaupasta: nettikirjakauppa.com


HUOM! Tekstissä linkit on merkitty sinisellä värillä. Klikkaamalla niitä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään