Kirja kokoaa Liisa Simolan elämänmakuiset muistot, tarinat ja valokuvat kolmen vuosikymmenen ajalta. Kuva: Bazar Kustannus/Anne Saarenoja
Liisa Simola:

Sweet Manhattan – Kohtaamisia tähtien kanssa

Liittomme jäsen toimittaja Liisa Simola työskenteli 1970-luvulta alkaen yli 30 vuotta New Yorkissa haastatellen satoja kuuluisuuksia ja kirjoittaen juttuja kymmenille lehtitaloille ympäri maailmaa. Uutuuskirjassaan hän kertoo kiehtovimmista kohtaamisistaan tähtien kanssa.

Kun 22-vuotias Liisa Simola muutti New Yorkiin vuonna 1969, oli vastassa lähes konkurssin partaalla oleva kaupunki, jonka rosoisuus kiehtoi seikkailunhaluista nuorta toimittajaa.

Vuosien varrella haastattelunauhurin äärellä istui kymmeniä elokuva- ja taidemaailman tähtiä, kuten Sophia Loren, Mel Gibson, Salvador Dali, Meryl Streep, Woody Allen ja Bette Davis. Juttukeikoillaan Simola kohtasi myös monia muita kiinnostavia ihmisiä dieettiguruista Egyptin kuningattareen ja Ivana Trumpista Fidel Castroon. Tähdet kertoivat yksityiselämästään yllättäviäkin asioita ja paljastivat myös inhimillisen puolensa.

Sweet Manhattan kokoaa Simolan elämänmakuiset muistot, tarinat ja valokuvat hänen kohtaamistaan ihmisistä ja kuvaa samalla kiinnostavasti New Yorkin muuttumista kolmen vuosikymmenen aikana.

Käytyään Sanomien toimittajakoulua vuonna 1968 Liisa Simola (s. 1947) lähti Jerusalemiin, jossa hän teki töitä vapaana toimittajana ja taidegalleristina. Vuoden 1969 lopulla hän muutti New Yorkiin ja työskenteli aluksi Harper’s Bazaar -muotilehdessä ja mainostoimistossa. Pian sen jälkeen Simola ryhtyi vapaaksi toimittajaksi ja kirjoitti artikkeleja yli sadalle lehdelle ympäri maailmaa yli 30 vuoden ajan. Vuonna 2005 Simola palasi Suomeen ja asuu nykyään Helsingissä.

Liisa Simola: Sweet Manhattan – Kohtaamisia tähtien kanssa
345 sivua | Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 11.10.2018

Kirjan voi ostaa Bazarin verkkokaupasta.

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään