Kuva: Turun kaupunginteatteri

9 | 2019

Tule viihtymään

Tulossa: Koko päivän teatteriretki Turun Kaupunginteatteriin

Turkuun meidät vie Amélie-musikaalin päivänäytös sekä tutustuminen Turun Sanomiin lauantaina 30.11.2019. Voit ottaa seuralaisen mukaan retkelle. Tilaisuus on nyt loppuunvarattu.

Marketta Mattila esittelee musikaali Amélien:

Hyvän mielen elokuva Amélie oli vuoden 2001 suurmenestys, joka pani katsojien päät pyörälle niin Ranskassa kuin muuallakin. Liki tuntemattomasta näyttelijästä Audrey Tautousta tuli hetkessä maailmanluokan tähti. Amélie osasi hurmata vinkeällä olemuksellaan sekä kriitikot että suuren yleisön.

Ranskassa elokuva keräsi muutamassa kuukaudessa yli 8 miljoonaa katsojaa. Presidentti Jacques Chirac isännöi Elysée-palatsissa Amélien yksityisnäytöstä ja sanoi ikimuistoisen tapauksen kuuluvan elämänsä tähtihetkiin.

Jean-Pierre Jeunet´n palkittu komediaelokuva on kuin värikäs karamelli Montmartren varrelta. Oudot yhteensattumat kuljettavat unelmoivaa nuorta tyttöä pitkin Pariisia. Maagisen elokuvan viehätysvoima löytyy yksityiskohtien kauneudesta, fantasiasta ja ennen muuta Améliesta, joka tuo lämpöä kohtaamiensa ihmisten elämään.

Elokuvaan perustuva musikaali sai kantaesityksensä Yhdysvalloissa 2015, ja Broadwaylla New Yorkissa se nähtiin maaliskuussa 2017.

Suomen kantaesitys on vuorossa Turun kaupunginteatterissa 13. syyskuuta, Reija Wäreen ohjauksena. Tekijät ovat luvanneet kekseliään ja visuaalisesti rikkaan toteutuksen, joka toivon mukaan yllättää katsojan juuri niin iloisesti kuin vain Amélie voi. Turkukin saattaa tuntua hetken Pariisilta.

Pääroolissa Améliena nähdään keväällä näyttelijäksi valmistunut Marketta Tikkanen.

Ennen teatteriesitystä poikkeamme Turun Sanomiin. Tapani Ruokanen on keskustellut vierailustamme päätoimittaja Kari Vainion kanssa ja suunnitelma on seuraava:

– tulemme TS:n toimitukseen suoraan kehätietä
– olemme TS:n pihalla klo 11.45
– pt. Kari Vainio esittelee TS:n näkymiä 30-40 min, kysymyksiä ja keskustelua 20-30 min
– tarjoiluna limsaa yms.
– lähtö TS:sta klo 13, teatterilla 13.30

Työryhmässä Pirjo Nuotio on neuvotellut Design Hillin kanssa kahvista ja Ravintola Hus Lindmanin kanssa ruokailustamme.

Turun teatterimatkan ohjelma 30.11.2019

  • Lähtö Kiasman edestä klo 9.00
  • Pysähtyminen Design Hillissä, kahvi/tee, piiras, salaatti, konvehti n klo 10.30 – 11.00, pöytiin tarjoilu
  • Tutustuminen Turun Sanomiin, klo 11.45-13.00 – tarkempi ohjelma edellä
  • Turun Kaupunginteatteri Amélie-musikaali, esitys alkaa klo 14.00, väliaikatarjoilu – Musikaalin esittely edellä
  • Esityksen loputtua bussilla Ravintola Hus Lindmaniin, Tuomiokirkon lähellä olevaan, vanhaan hurmaavaan puutaloon – neuvottelut käynnissä menusta.
  • Ruokailun jälkeen lähdemme kotimatkalle, Helsinkiin saapuminen n 21.00- 21.30

Teatterimatkalle voi ottaa seuralaisen mukaan. Olemme saaneet varattua lippuja tähän lauantain päivänäytökseen 32 kappaletta, mutta olemme jonotuslistalla – bussiin mahtuu 50 henkilöä, alustavasti suunnittelemme matkaa 40-45 hengelle.

Arvioitu hinta on jäseniltä 100 euroa ja seuralaiselta 130 euroa. Liitto tukee matkaa. HUOM! Retkeen kuuluu matkat bussilla Helsingistä, kahvitauko, tutustuminen TS:iin, musikaali, väliaikatarjoilu ja illallinen juomineen. Tule virkistäytymään, varaa paikkasi nyt!

Tilaisuus on loppuunvarattu.

Ilmoittautumiset sihteeri@sanomalehtimiesliitto.fi, sähköpostin aiheeksi merkintä: Turku

Täytämme aluksi 32 paikkaa, sitten saamiemme lisälippujen mukaan. Osallistumismaksu maksetaan SSL:n tilille Suomalainen Sanomalehtimiesliitto (Nordea) FI03 1031 5001 9180 77. Sihteeri pitää yhteyttä ilmoittautuneisiin, huolehtii maksuasioissa – ja lähtijöiden kokonaismäärästä (ylim. liput).

 


Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään