5 | 2018

Kulttuuriretki Halosenniemen kautta Villa Kokkoseen

Bussilastillinen iloista väkeä, lähes 50 henkeä, suuntasi keskiviikkona 16.5. 2018 kohti Järvenpäätä ja Tuusulaa.

Yllätyksen koimme bussissa, kun kunniajäsenemme Jyrki Haikonen tuli mukaamme Tuusulasta ja kertoi mm. Kirkkotietä pitkin ajaessamme niin tapahtumista 1918 kuin omasta lapsuudestaan. Kaikki talot olivat tuttuja ja tie täynnä tarinoita. Pysähdyimme Tuusulan kirkon kohdalla ja näimme Aleksis Kiven haudan. Siihenkin liittyi monta tarinaa.

Ensimmäinen kohteemme oli Halosenniemi, jossa opas jo odotti. Vierailuun oli varattu tunti. Kahvitauon jälkeen (siitä vastasi Tuula Virtanen) jatkoimme matkaa Taiteilijakoti Villa Kokkoseen.

Saapuessamme meitä oli portilla vastassa talon isäntä, oopperalaulaja Antti A. Pesonen. Kierros alkoi tutustumalla ilmoitustauluun ja jatkui pihakierroksella. Alvar Aallon suunnittelema talo näyttäytyi kauniisti eri kulmista ja Tuusulanjärvi loisteli taustalla. Antti oli innoissaan pihan heräämisestä kesään ja kertoi yksityiskohtaisesti siellä tehdyistä kunnostustöistä. Sisällä isäntäpari pianisti Elina Viitaila ja Antti järjestivät meille pienoiskonsertin: Antti lauloi Finlandian ja O Sole mion Elinan säestäessä ja Elina leikitteli flyygelin koskettimilla aaltoja ja laineiden liplatusta kuvaillen sillä aikaa, kun Antti viimeisteli pöytäjärjestystä ruokailua varten. Luvassa oli kala- ja salaattipöytä sekä Villa Kokkosen pataruokaa.

Keskustelu oli vilkasta, Antti kertoi säveltäjä Joonas Kokkosesta ja taiteilijakodista, jonka hän oli vuokrannut Elinan kanssa 1.6.2009 Järvenpään kaupungilta. Kuulimme talossa järjestettävistä vierailuista, yrittäjien onnesta ja vaikeuksista. Päällimmäisinä olivat retkipäivänämme kuitenkin ne paremmat asiat ja muistot. Lähtiessämme poikkesimme Elinan kahvi- ja teekaupassa, josta sai ostaa tuliaisia kotiin.

MT

Kahvittelemassa Timo Martikainen ja Jyrki Haikonen (yllä) sekä Johannes Koroma (alla) ja Tapani Ruokanen ja Tuula Virtanen.

Iloisissa tunnelmissa Eero Sauri, Maarit Tyrkkö ja Vieno Kekkonen-Sauri. (yllä)

Isäntäpari pianisti Elina Viitaila ja oopperalaulaja Antti A. Pesonen. (alla)

Hiljennyimme nauttimaan.

Kuvat: Maarit Tyrkkö ja Pentti Yli-Karjanmaan

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään