2 | 2015

Liiton seuraavan ulkomaanmatkan kohteista pyydetään jälleen jäsenistön toiveita ja muitakin näkemyksiä.

Tuleva ulkomaanmatka

Kohteethan on pyritty valitsemaan niin, että voisimme tarjota jotakin ekstraa kaupallisiin matkanjärjestäjiin verrattuna — mukavan keskinäisen seuramme ohessa. Hinnoilla emme välttämättä voi kilpailla, mutta niissä on tavoiteltu kohtuullisuutta. Kannattaa huomata, että olemme tarjonneet ”koko paketin” tavallisia ruokajuomia myöten niin, ettei aikaa tuhraudu laskujen selvittelyyn emmekä petä itseämme peitetyillä kustannuksilla. Saksin-matkastakin olisi selvinnyt käyttämättä euroakaan ylimääräistä. Konsertit yms. ja jotkin ateriatkin ovat toki olleet lisämaksullisia.

Kohteina on ehdotettu mm. seuraavaa:

– Bratislava-Wien oli vaihtoehtona jo vuosi sitten. Menisimme siis Tonavaa pitkin Slovakian pääkaupunkiin ja palaisimme sieltä Esterhazyn ruhtinassuvun viineistään tunnetun Burgenlandin kautta. Wienissä tietenkin peruskohteita sekä ”asiaohjelmaa”.

– Madrid-Toledo. Kävisimme myös Filip II:n Escorialissa sekä Francon mahtavalla muistomerkillä sen lähellä. Madridissa tarjolla ovat mm. Pradon taideaarteet Velazquez´sta Picassoon. Perehtyisimme myös Espanjan nykyiseen tilanteeseen.

– Budapest. Unkarin pääkaupungin ohella kannattaisi pistäytyä Tonavan varren pikkukaupungeissa tai Balatonilla. Myös maan politiikka on kiintoisassa vaiheessa.

– Pohjois-Puolaan pääsisi Turusta lentäen Gdanskiin, jolleivät Olkiluodon hitsarit ole jo palanneet koteihinsa. Historiallisen Danzigin ja viime maailmansodan sekä Solidarnoscen muistokohteiden ohella voisi tutustua mm. Saksalaisen ritarikunnan mahtavaan Marienburgiin (Malbork). Paluumatkalla voisi käväistä Varsovassa.

– Britanniassa voisi Lontoon joidenkin kohteiden ohella käydä Oxfordissa tai Cambridgessä ja Kanaalin kylpyläkaupungeissa. Tai Skotlannissa?

Matkan hinta pyritään pitämään aiemmalla tasolla. Mukaan voisi ottaa entiseen tapaan seuralaisen.
Kerro vapaamuotoisesti, mitkä 1-2 kohdetta (suosituimmuusjärjestyksessä) Sinua kiinnostaisivat! Tällöin toivomme kohtuullista todennäköisyyttä mukaan lähtemisestä. Kerro myös, onko elo-syyskuun vaihde vai kesäkuun alkupuoli parempi ajankohta. (Ratkaisuun vaikuttavat toki sää- ja lomaolot.)

Vastaukset viimeistään marraskuun alkupuolella
Jyrki Vesikansalle,
p. 09-777 3074, 040-721 7334
jyrki.vesikansa@kolumbus.fi

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään