6 | 2016

Perinteisen ulkomaanmatkan vaihtoehtoja on pohdittu.

Ulkomaanmatka

Olisi mukava, jos mukaan lähtemisestä kiinnostuneet kertoisivat Jyrki Vesikansalle vapaamuotoisesti näkemyksiään seuraavista vaihtoehdoista:

A. Pohjois-Puola. Gdanskin/Danzigin hansakaupungin entistetty keskusta, Solidaarisuuden museo Lech Walesan telakan luona, toisen maailmansodan syttymispaikka Westerplatte; lähituntumassa Sopotin kylpylä- ja Gnydian satamakaupunki, Marienburgin (Malbork) linna (keskiajan suurin, Saksalaisen ritarikunnan pääpaikka, josta hallittiin myös Viroa), Stutthofin keskitysleiri ynnä muuta. Paluumatkalla mahdollisesti pyrähdys Varsovassa.

B. Wien- Bratislava. Wienin päänähtävyydet, ammatillista ja kulttuuriohjelmaa, katamaraanilla Tonavaa pitkin Bratislavaan. Kierros Slovakian pääkaupungissa, paluu bussilla Burgenlandin viinialueen ja Eisenstadtin (Esterhazyjen palatsi) kautta, Retki Tonavan laaksoon.

C. Jokin muu kohde.
Kolme yöpymistä lienee ollut hyvä kaava – esim. torstaista sunnuntaihin. Ajankohtana elo- ja syyskuun vaihde lienee alkukesää parempi. Entiseen tapaan pyrimme hotellissa ja ruokailussa mukavaan kolmen tähden tasoon kohtuulliseen hintaan. Perushintaan sisältyvät keskeiset ateriat ruokajuomineen, niin aikaa ei tuhraudu laskujen selvittelyyn – emmekä petä itseämme matkan hinnassa. Tietyt ohjelman osat voivat toisaalta olla lisämaksullisia eli vapaa- tai jopa vaihtoehtoisia. Pyrimme myös löytämään ámmatillisesti kiintoisia esiintyjiä. Ainutlaatuista kaupalliseen tarjontaan verrattuna on tietenkin keskinäinen seuramme. Bussimatkoilla on alustuksia.
Lisätietoja seuraavissa jäsenviesteissä. Niitä saa myös allekirjoittaneilta.


HUOM! Tekstissä linkit on merkitty sinisellä värillä. Klikkaamalla niitä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään