Kuva: Ilmajoen musiikkipäivät

9 | 2019

VASTAA KYSELYYN

Olisitko lähdössä Ilmajoen musiikkipäiville katsomaan Lapuan liikkeestä kertovaa oopperaa ”Hiljaiset perivät maan” ensi vuoden kesäkuussa?

Eeva-Liisa Vallin on pohtinut ohjelmaa seuraavasti:

Suunnittelemme ensi kesäksi 12.6.2020 matkaa Ilmajoelle. Päivä on perjantai ja näytös klo 13. Musiikkijuhlien ohjelmassa on tuolloin ooppera Lapuan liikkeestä Hiljaiset perivät maan.

Lue lisää esityksestä 

Mikäli kiinnostusta on, matkustamme Seinäjoelle junalla. Matka kestää noin kolme tuntia. Seinäjoen asemalla meitä odottaa oma linja-auto, jolla parinkymmenen minuutin matka taittuu Ilmajoelle.

VR ei ole vielä julkaissut ensi kesän aikatauluja, joten myöhemmin selviää tarkempi ohjelma ruokailuineen. Helsinkiin palaamme myöhään samana iltana. – Olemme alustavasti varanneet 40 lippua, mutta tämä ei sido vielä mihinkään ellei halukkuutta matkaan löydy.  Liitto tukee sopivalla summalla mahdollisesti toteutuvaa virkistysmatkaa.

Alustavasti oopperasta:

Rakentaisitko rauhaa, vaikka menettäisit rakkaimpasi väkivallalle? Vaikenisitko, jos vapauttasi rajoitettaisiin? Antaisitko anteeksi vainoojillesi? Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön. Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina, sekä aatteen rikkoma Turakan perhe.

Tämä suurteos on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos, joka saa kantaesityksensä festivaalin 45-vuotisjuhlavuonna kesällä 2020. Oopperan säveltää lukuisista näyttämöteoksistaan tunnettu Jukka Linkola ja libreton kirjoittaa Tuomas Parkkinen, joka myös ohjaa teoksen. Hiljaiset perivät maan on Tuomas Parkkisen toinen ooppera, jossa hän vastaa sekä libretosta että ohjauksesta.

Teos jatkaa Suomen historian kipukohtien käsittelyä, kuten Parkkisen Tampereen oopperalle kirjoittama ja ohjaama sisällissodan vuosiin sijoittuva Veljeni vartija. Parkkinen on aiemmin ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim, joita molempia esitettiin kolmena kesänä suuren suosionsa ansiosta.

Mikäli olet kiinnostunut matkasta, kerro se Eeva-Liisalle eeva-liisa.vallin@hotmail.com tai puheenjohtajalle maarit.tyrkko@gmail.com


Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään