Lauantai-iltapäivällä 14. syyskuuta nautimme Musiikkitalossa ainutlaatuisesta monimuotoisesta musiikista.

9 | 2019

Kaikkien aikojen musiikkia – kolme orkesteria yhdessä

Kun SSL:n väki istahti kuulemaan kolmen orkesterin konserttia, jokaiselle oli taatusti jotakin. Katso kuvia ja videoklippi.

Osalle Avanti!n esittämänä Donatonin Concertino nro 2 viidelle syntetisaattorille, osalle Chinin Puzzles and Games, sopraanolle ja kamariyhtyeelle “Twinkle, twinkle, little star,/ how I wonder what you are,/ twinkle, sprinkle, brittle stew,/ how I thunder what you are” sopraano Helena Juntusen esittämänä. 

Toisille parasta oli UMO Helsinki Jazz Orchestran Arlen Stormy Weather ja lähes kaikki olivat ihastuneita Adams & Bosc Fearful Symmetries Buster Keaton -videoinstallaatioon.  

 

Klarinetti taiteilija, Avanti!n taiteellinen johtaja Kari Kriikku valmisteli meitä konserttiin Musiikkitalon ylälämpiössä. Hän myös toivotti liiton jäsenet tervetulleeksi ensi kesänä Porvooseen Avanti!n perinteiseen Suvisoittoon ja kertoi tulevasta ohjelmasta.

 

 

Kirsti Kurkela kyseli Karilta viimeisiä uutisia. Hän oli juuri saapunut Suomeen osallistuttuaan kansainvälisen klarinettikilpailun tuomaristoon.

 

Hienosta ideasta osallistua konserttiin kiitämme Heljä Salosta! Kun joku kysyi, voiko vakavasti otettava, oikea konsertti olla “hauska”, Heljä vasti, että VOI!

Lopuksi kaikki kolme orkesteria olivat lavalla musisoimassa Buster Keaton -videoinstallaatiota. Ranskalainen kapellimestari René Bosc oli punaisessa paidassaan kerrassaan mainio ja hurmaava.

 

Teksti: Maarit Tyrkkö
Kuvat: MT ja Heljä Salonen
Video kiitoksista: MT

 

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään