Pauliina Feodoroffin Matriarkkaatti esitys Venetsian biennaalissa Sámi Paviljongissa. Kuva: Chen Chun-Lun / Office for Contemporary Art Norway (2022).

11 | 2022

ILMOITTAUDU 28.11. MENNESSÄ

Kulttuuriretki Kaapelitehtaalle ja Tanssin taloon – pari mahtuu vielä mukaan!

SSL:n syyskauden jäsentilaisuudet päättyvät joulukuun alun kulttuuriretkeen. Ohjelmassa on Teatterimuseon näyttely, illallinen ja Matriarkaatti-esitys Tanssin talossa. Muutama paikka on vielä vapaana.

Kokoontuminen on torstaina 8.12. klo 16.15 Kaapelitehtaan uuden Lasipiha-aulan infopisteen luona, josta siirrymme Teatterimuseon (Kaapeliaukio 3, G-porras) lipunmyyntiin. Jokainen lunastaa itse oman lippunsa (peruslippu 12 euroa, eläkeläislippu 6 euroa, Museokortilla tai Helsinki Cardilla sekä pressikortilla maksutta sisään).

Meille on varattu klo 16.30 – 17.30 opastettu kierros Teatterimuseoon ja erityisesti sen näyttelyyn ”Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!” eli Suomen Kansallisteatterin 150-vuotisnäyttelyyn.

Kuva esityksestä Linna – Smeds: Tuntematon sotilas, Suomen Kansallisteatteri 2007. Kuva: Antti Ahonen

Näyttelykierroksen jälkeen klo 18 on ruokailu Kaapelitehtaan Hima & Sali -ravintolassa. Buffet-illallisen yhteydessä Tanssin talon historiasta meille kertoo toimittaja, kriitikko Raisa Rauhamaa. Buffet-illallisella pääruokana on munakoiso-vuohenjuustolasagne, rucolavihersalaattia sekä ravintolan omaa leipää. Jälkiruokakahvin tai -teen kanssa nautimme tiramisua. Ruokailuun sisältyy kaksi kaatoa italialaista luomuviiniä, joko puna- tai valkoviiniä.

Illallisen jälkeen siirrymme Tanssin talon Erkko-saliin seuraamaan illan esitystä, joka alkaa klo 19.30. Pauliina Feodoroffin Matriarkaattiin on varattu 20 lippua, jotka varataan ryhmällemme ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Muutama lippu on vapaana.

Matriarkaatti sai ensi-iltansa Venetsiassa huhtikuussa 2022. Tuolloin Venetsian biennaalissa oli ensimmäistä kertaa esillä saamelaistaiteen näyttely ja Pohjoismaiden paviljonki muuttui Saamen paviljongiksi.

Matriarkaatti on kollektiivisen parantumisen ja uudistumisen esitys. Pauliina Feodoroffille se tarkoittaa johtajuuteen ja hierarkioihin perustuvan patriarkaatin vastaista järjestelmää, jossa ”kaikki johtavat ja kukaan ei johda.” Matriarkaatissa on vahvoja kytkentöjä saamelaiskulttuurin ohella ilmastonmuutostutkimukseen. Kehon viestit antavat Feodoroffin mielestä varmuutta kuunnella itseä ja ympäristöä uudella tavalla, ei pelkästään tieteellisen tiedon kautta.

Matriarkaatin työryhmään kuuluvat kolttasaamelaisen Feodoroffin lisäksi muun muassa saamelaistaustaiset tanssijat Birit ja Katja Haarla ja saamelainen kuvataiteilija Outi Pieski.

Lue lisää teoksesta: www.tanssintalo.fi/ohjelma/pauliina-feodoroff-matriarkaatti

Kulttuuriretkelle voi ilmoittautua joko alkuosuuteen tai koko ”pakettiin”:

a) Teatterimuseo ja illallinen: jäsenhinta liiton tuella 30 euroa

b) Teatterimuseo, illallinen ja Matriarkaatti-esitys: jäsenhinta liiton tuella 53 euroa

Hinta aveceille: vaihtoehto a) 42 euroa ja b) 76 euroa.

Sitovat ilmoittautumiset sihteerin sähköpostiin: sihteeri@sanomalehtimiesliitto.fi ja maksu 28.11. mennessä liiton tilille FI03 1031 5001 9180 77. Viestikenttään oma nimesi ja ”Tanssin talo”.

Tervetuloa!


HUOM! Tekstissä linkit on merkitty sinisellä värillä. Klikkaamalla niitä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään