Professori Timo Strandberg kävi Kansallisarkistossa esittelemässä jäähyväisluentonsa kuvamateriaalia SSL:n puheenjohtajalle tämän tutkijankammiossa. Tapaamisesta kasvoi tilaisuus.

11 | 2021

Mediapiiri 23.11. klo 17

TULOSSA // ILMOITTAUDU Journalismia ja lääketiedettä TIME-lehden kansissa

”Lääketiede TIME-linssien läpi 92 vuoden perspektiivissä” on professori Timo Strandbergin esityksen aiheena syksyn mediapiirissä. Tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja kysymään! ILMOITTAUDU HETI!

Professori Timo Strandberg kertoo, että hän on TIME-magazinen tilaaja vuodesta 1971. Hän on systemaattisesti kerännyt kaikki numerot, joiden kansi liittyy lääketieteeseen. ”Lääketiede TIME-linssien läpi 92 vuoden perspektiivissä” oli aiheena hänen lokakuussa pitämässään jäähyväisluennossa Biomedicumissa. Nyt Timo Strandberg on luvannut esittää sen meille Mediapiirissä.

Aika: tiistaina 23. marraskuuta, kello 17 alkaen (17-18.30)

Paikka: Biomedicumin seminaarihuone, Haartmaninkatu 8, Helsinki (mahtuu 60 henkeä).

Tarjolla: esityksen jälkeen kahvia/ teetä ja suolainen croisantti (18.30-19.30)

Timo Strandberg kertoo: ”Esityksessä tarkastelen etenkin viimeisen 50 vuoden ajalta lääketiedettä ja sen ilmiöitä, jotka ovat ylittäneet julkaisukynnyksen päästäkseen TIME:n kanteen. Ne kertovat yhdestä tärkeästä näkökulmasta lääketieteeseen. Kannet heijastelevat länsimaista (amerikkalaista) journalistista ajattelua. Relatoin tätä siihen, mitä lääkärinä pidän tärkeänä ja mitä itsekin olen tutkinut. Kannet ovat International/Europe editionista.

Esityksen lopussa Timo on luvannut antaa meille reseptin ”vanhuuden varalle”.

Ilmoittautumiset Siljalle sihteeri@sanomalehtimiesliitto.fi. Merkki: Mediapiiri. HUOM! Esteen sattuessa muista peruuttaa osallistumisesi – tarjoilusta veloitetaan ilmoitetun henkilömäärän mukaan.

MT

Pitkän hoikan miehen salaisuutena ovat oikeat ruokailutavat. Tässä siis kello 12 – soppaa, kasviksia, salaattia, ruisleipää ja lasi vettä. Paikkana Kansallisarkiston Café Hausen. Kuva: Maarit Tyrkkö

Kuka?

Timo Strandberg on sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri, geriatrian professori Helsingin yliopistossa, ylilääkäri HUS:n Sisätaudit ja kuntoutus -toimialalla ja tutkimusjohtaja Oulun yliopistossa Elin-ikäisen terveyden tutkimusyksikössä. Hän on ollut Euroopan geriatriyhdistyksen (EuGMA) presidentti vuosina 2014–2015 ja nykyisin hän on kansainvälisen gerontologian ja geriatrian yhdistyksen (IAGG) Euroopan alueen kliinisen sektorin puheenjohtaja. Timo Strandberg täytti huhtikuussa 68 vuotta, hän piti jäähyväisluentonsa Biomedicumissa 5.10.2021.

 


Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään