Maria Aurora ”Maissi” Erkko (os. Holländer, 4.6.1872–1.9.1936) tunnetaan päätoimittaja Eero Erkon puolisona. Kuva: Päivälehden arkisto

3 | 2022

Mediapiiri 5.4. klo 17

TULOSSA // ILMOITTAUDU Tulisydän, Maissi Erkon kiihkeä elämä

Kokoonnumme Päivälehden museossa. Teemana FT Reetta Hännisen kirjoittama elämäntarina lehtisuvun naisvaikuttajasta Maissi Erkosta. Toisena aiheena on Äänikirjat ja niiden merkitys.

Mediapiiri kokoontuu tiistaina 5.4. alkaen kello 17 Päivälehden museon tiloissa, aulassa ja auditoriossa.

FT Reetta Hännisen kirjoittama elämäkerta Tulisydän, Maissi Erkon kiihkeä elämä, Otava on juuri ilmestynyt.

Äänikirjoista ja niiden merkityksestä Marketta Mattila haastattelee äänikirja-asiantuntija Sari Forsströmiä, Director Business Development, WSOY/ BookBeat.

Päivälehden arkiston tutkija Janne Ridanpää kertoo: ”Teos Maissi Erkosta on säätiömme rahoittama. Maissi Erkon ansiosta Sanomasta oikeastaan tuli sukuyhtiö. Museossa on parhaillaan näyttely ”Ilta-Sanomat 90-vuotta. Eilen, tänään ja huomenna”, myös siihen teillä on mahdollisuus tutustua (esillä 24.4.saakka). Lisäksi olemme tehneet yhteistyötä P.E. Svinhufvudin muistisäätiön kanssa Mäntsälä 1932 erikoislehden muodossa. Siinä on kirjoituksia kapinan taustasta tapahtumiin ja myös Ilta-Sanomiin liittyen. Voisimme jakaa lehteä halukkaille.”

Vierailun isäntinä ovat museonjohtaja Saila Linnahalme sekä Päivälehden arkiston tutkija Janne Ridanpää, joka on luvannut kertoa lyhyesti arkistosta, jossa on mm. Aamulehden materiaalia.

Suunnitteilla mahdollisuus hankkia edullisesti kirjoja – ja virkistäytyä välipalalla.

TERVETULOA!

Aika: tiistaina 5. päivänä huhtikuuta alkaen kello 17Paikka: Päivälehden museo, Ludviginkatu 2–4, 00130 HelsinkiOsallistujamäärä: 45 henkeäIlmoittautumiset: sihteeri@sanomalehtimiesliitto.fi


Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään