Olli-palkitut 2019 radion Eila Lyytikäinen (vas.), MTV:n Keijo Leppänen ja sanomalehtijournalisti Raili Kettunen.

Olli-palkinnot Keijo Leppäselle, Eila Lyytikäiselle ja Raili Kettuselle

Liittomme vuosikokouksessa luovutettiin Olli-palkinnot tunnustuksena ansiokkaasta journalistin työstä tällä kertaa poikkeuksellisesti kolmelle ansioituneelle jäsenellemme. Lue palkintojen perustelut.

Suomalainen Sanomalehtimiesliitto on myöntänyt Olli-palkinnon tunnustuksena ansiokkaasta journalistin työstä uutisankkuri, valtiotieteiden maisteri Keijo Leppäselle, ohjelmapäällikkö, yhteiskuntatieteiden maisteri Eila Lyytikäiselle ja toimittaja Raili Kettuselle. Palkinto on nimetty liiton pitkäaikaisen sihteerin ja suuren journalistin, professori Väinö Nuortevan eli pakinoitsija Ollin mukaan.

Keijo Leppänen on työskennellyt toimittajana 40 vuotta, josta viimeiset 25 vuotta uutisankkurina MTV Uutisissa – työssään hän on nopea, oivaltava, täsmällinen, luotettava, ja jos vain uutisen luonteeseen sopii – hauska. Yksi dramaattinen työtehtävä on ollut presidentti Mauno Koiviston kuolinuutisen lukeminen pari vuotta sitten. Tieto presidentin poismenosta tuli toimitukseen kesken lähetyksen. Leppäsessä on myös paljon sanomalehtimiestä. Hänen uransa alkoi Tampereella Aamulehdessä 1979 ja jatkui Seinäjoella Ilkassa koko 1980-luvun. Uudessa Suomessa Leppänen ehti olla toimittajana lehden viimeiset vuodet 1989-1991. – Keijo Leppänen on kirjoittanut seitsemän kirjaa, tunnetuimpina Isyystesti (Otava 2002) ja Mikä Häkkisen elämäkerta (2005).

Eila Lyytikäinen aloitti kesätoimittajana Yleisradiossa/ Ylen uutisissa 1966 ja on koko työuransa ollut uskollinen Ylelle. Tehtävät ovat vaihtuneet ja vastuu kasvanut. Kun Radiouutisiin perustettiin ns. aluekoordinaattorin toimi Lyytikäinen vastasi toimitussihteerinä kotimaan uutishankinnasta toistakymmentä vuotta. Esimiestehtävät kiinnostivat häntä, samoin työolokysymykset. Vaikka Lyytikäinen liputti radiouutisten puolesta, hän siirtyi 90-luvun alkupuolella ensin tv-uutisten suunnittelevaksi uutispäälliköksi ja myöhemmin lähetyksistä vastaavaksi uutispäälliköksi, missä oli ensimmäinen vakinainen nainen. Kutsu Radiouutisten toimituspäällikön tehtävään suomenkielisellä puolella – myös ensimmäisenä naisena – merkitsi ”kotiinpaluuta radioon”. Vuoden 2004 alussa Eila Lyytikäinen jäi eläkkeelle arvostettuna ja pidettynä osastopäällikkönä.

Raili Kettusen työhistoria on kirjoitettuna lyhyt, mutta vuosina pitkä, 40 vuotta. Vakituisena toimittajana hän on ollut Uudessa Suomessa vuodesta 1973 ja jatkanut sieltä 1987 Kotimaa-lehteen, mistä jäi eläkkeelle vuonna 2013. Kettunen pitää itseään perustoimittajana ja työmuurahaisena. Hän on kirjoittanut perheestä, työstä, ihmissuhteista, kasvatuksesta, terveydestä, myös yhteiskunnalliset aiheet ovat tuttuja, etenkin sosiaalipolitiikka ja lähellä sydäntä on lastenkirjallisuus.  Lisäksi hän on kirjoittanut kolumneja, pakinoita ja pääkirjoituksia. ”Toimittajan testamentissa” työtovereilleen Kettunen korosti oikeudenmukaisuutta, epäkohtia käsiteltäessä myös toivon ja lohdun sanaa, läheisistä huolehtimista – ja itsestään! Kirjoittajana Raili Kettunen on sujuva ja kokenut ammattilainen, toimituksen jäsenenä viisas ja lämmin.

MTV:n uutiset olivat tehneet omasta Olli-palkinnon saaneesta Keijo Leppäsestä seiskan ja kympin uutisiin klipin. 

Liiton lahjoittaman 500 euron lisäksi palkitut kukitettiin ja isäntämme NOOA Säästöpankki lahjoitti heille uudelleen muotiin tulleet säästönorsut.


HUOM! Tekstissä linkit on merkitty sinisellä värillä. Klikkaamalla niitä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään