2015

Palkinto kokemukselle

Suomalainen Sanomalehtimiesliitto on myöntänyt Olli-palkinnon tunnustuksena ansiokkaasta journalistin työstä toimittaja Elina Grundströmille ja graafikko Yrjö Klipille. Palkinto on nimetty liiton pitkäaikaisen sihteerin ja suuren journalistin, professori Väinö Nuortevan eli pakinoitsija Ollin mukaan.

Valtiotieteen maisteri Elina Grundström on vaikuttanut muun muassa Ylioppilaslehden ja Vihreän Langan päätoimittajana sekä Tampereen yliopistossa journalistiikan vierailuprofessorina. Nykyään hän toimii mm. kolumnistina. Grundström on saanut aiemmin mm. kahdesti valtion tiedonjulkistamispalkinnon.

Graafikko Yrjö Klippi on osallistunut keskeisesti mm. Helsingin Sanomain Kuukausiliitteen sekä Uuden Suomen visuaalisen ilmeen kehittämiseen ja toteuttamiseen. Hän on korostanut ulkoasun ja muiden elementtien yhdistämistä. Klippi on ylläpitänyt omaa muotoilutoimistoa ja julkaissut alan harrastajana Puuvene-lehteä.

Vuonna 1905 perustettu Suomalainen Sanomalehtimiesliitto on maan vanhin edelleen toimiva journalistien yhdistys. Jäseniä on noin 260.

Olli-palkitut Yrjö Klippi ja Elina Grundström.

Lue Elinan kolumni sananvapaudesta, josta hän puhui palkitsemistilaisuudessa.


HUOM! Tekstissä linkit on merkitty sinisellä värillä. Klikkaamalla niitä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään