Muistoja aiemmista kohtaamisistamme. Kun kokoontumisrajoitukset ovat ohi tapaamme jälleen!

Suometar-päivää ei järjestetä tammikuussa 2021 – syynä koronarajoitukset

Johtokunta päätti kokouksessaan 9.12. yksimielisesti, ettei Suometar-päivää siirrettä, vaan koko tapahtuma perutaan vuodelta 2021. Suometar-päivä järjestetään seuraavan kerran tammikuussa 2022.

SSL:n vuoden viimeinen johtokunnan kokous pidettiin Kansallisarkistossa keskiviikkona 9.12.

Raskaana tehtävänä oli päättää liiton tärkeimmästä tapahtumasta eli Suometar-päivästä, joka suunniteltiin järjestettäväksi torstaina 14.1.2021. Asia on ollut koko syksyn esillä samalla, kun on seurattu huolestuneena covid 19 aiheuttamia turvallisuusrajoituksia. Todettiin, ettei tilanne tule helpottumaan tammikuuhun mennessä. Edelleen todettiin, että Suometar-päivä on perinne, jolla on oma sisältönsä, eikä sitä voi siirtää toisen tilaisuuden kylkeen ilman, että tilaisuuden luonne muuttuu. Suometar-päivän siirto myöhempään ajankohtaan on lisäksi epävarmaa, koska emme tiedä miten pitkään koronarajoitteet tulevat jatkumaan.

Johtokunta päätti yksimielisesti, että Suometar-päivää ei siirrettä, vaan koko Suometar-päivä perutaan vuodelta 2021.

Samalla todettiin, että liitto voi myöhemmin ensi vuoden puolella järjestää jonkin isomman luokan tilaisuuden, jossa jäsenillä on mahdollisuus tavata ja jakaa ajatuksia, sitten kun se on taas sallittua ja turvallista.

Odottaessamme seuraavaa turvallista kokoontumista antoisan keskustelun, ilonpidon ja kohtaamisten merkeissä, voimme muistella aiempia tapaamisiamme.

MT

2020

Keskustelutilaisuuden aiheena oli Tekoäly täällä tänään.

Puheenjohtaja avasi illan. Kuva: Vili Haapaniemi.
Tekoälyn etiikka vai etikka? Keskustelua vetävät Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa, paneelissa (vas.) viestinnän professori Kaarina Nikunen, työelämäprofessori, senior advisor Atte Jääskinen ja filosofi, valtiotieteen tohtori Maija-Riitta Ollila.
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka kuunteli tarkasti muun muassa laatujournalismista ja ”klikkijournalismista” – ja katsoi heti omasta älypuhelimestaan, mitä Helsingin Sanomien lukijat eniten klikkaavat.

2019

Keskustelutilaisuuden aiheena oli Tähtikultti journalismissa.
Tapani Ruokanen aloitti paneelin esittelemällä panelistit. Hän avasi taustoja, haastatteli ja haastoi. Ohjaaja, näytelmäkirjailija Juha Jokela, päätoimittaja Erja Yläjärvi ja ympäristötutkija Panu Pihkala kertoivat omista hyvin erilaisista näkökulmistaan mediakokemuksistaan ja journalistisesta tulevaisuudesta.
Keskustelu kävi vilkkaana. Jyrki Vesikansa pyytää paneelia kertomaan joitakin positiivisia uutisia…
(vas.) Marketta Mattila sai runsaasti onnitteluja kunniamerkistään. Kuvassa Matti Klinge opastaa merkin käyttöä. (oik.) Onnittelemaan riensi myös Arto Tuominen.
Suometar-päivässä oli monia kohtaamisia: tässä Seppo Sarlund ja Seikko Eskola.

2018

Suometar-päivän teema ”totuudenjälkeinen aika” tuli paneelikeskustelun aikana läpivalaistuksi monelta suunnalta.

Panelisteina kuultiin SSL:n varapuheenjohtaja Marketta Mattilaa, SSL:n johtokunnan jäseniä Tapani Ruokasta ja Heljä Salosta, tietokirjailija, päätoimittaja Hanna Nikkasta ja Aamulehden politiikan toimittaja Lauri Nurmea, joka sai Suomen Kuvalehden Journalistipalkinnon.
Ennätysyleisö, 150 osallistujaa, kuunteli paneelia.

Kaikki Suometar-päivien jutut ja kuvat löytyvät täältä.


Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään