Vuoden journalistisesta teosta palkittiin Ilmajoki-lehden päätoimittaja Terhi Pirilä-Porvali. Kuvakaappaus Yle Areenasta.

Suuri journalistipalkinto 2020

Suuri Journalistipalkinto 2020 -voittajat julkistettiin 10.3.2021.

Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme. Journalisteja on palkittu vuodesta 2001 lähtien. Kilpailun järjestämisestä vastaavat vuorovuosin MTV, Sanoma ja Yleisradio.

Vuoden journalistinen teko

Vuoden journalistiseksi teoksi valittiin Ilmajoki-lehden päätoimittajan Terhi Pirilä-Porvalin journalistisen päätösvallan puolustaminen. Pirilä-Porvalia painostettiin olemaan julkaisematta uutista, jossa kerrottiin kunnanvaltuutetun osallistumisesta valtuuston kokoukseen, vaikka tämä oli koronakaranteenissa. Pirilä-Porvali julkaisi jutun, minkä jälkeen hänet lomautettiin.

Maaliskuun alussa liittomme jäsen Tapio Vallin kirjoitti aiheesta blogissaan: Paikallista painostusta ja panostusta

Yle Areena: Terhi Pirilä-Porvalin esittely. (Videon kesto: 2 min)

 

Vuoden juttu

Vuoden jutusta palkittiin Ilta-Sanomien toimittaja Henrik Kärkkäinen, joka paljasti Psykoterapiakeskus Vastaamon joutuneen tietomurron kohteeksi. Hän oli myös sen jälkeen johtavassa roolissa tapauksen raportoinnissa ja uusien tietojen kaivamisessa. Hän kertoi tapauksen laajuudesta, kiristäjän vaatimuksista ja murron tekotavasta.

Yle Areena: Henrik Kärkkäisen esittely. (Videon kesto: 2 min)

Vuoden journalistinen pomo

Etelä-Saimaan päivätuottaja Aino Heikkonen valittiin vuoden 2020  journalistiseksi pomoksi. Hänen vastuullaan on maakuntalehden hieman yli 20 hengen toimitus. Heikkosella on sisältöjohtamisessaan sekä inhimillinen ote että jykevä journalistinen pohja. Alaiset kiittävät häntä järjestelmällisyydestä, hyvästä organisointikyvystä, selkeästä viestinnästä ja siitä, että hän pystyy antamaan myös tiukkaa kehittävää palautetta reilulla otteella.

Yle Areena: Aino Heikkosen esittely. (Videon kesto: 2 min)

Vuoden journalisti

Hufvudstadsbladetin ja Dagens Nyheterin Venäjän kirjeenvaihtaja Anna-Lena Laurén palkittiin vuoden journalistina. Hän kirjoittaa asiantuntevasti ajankohtaisista asioista, politiikasta, toisinajattelijoista ja tavallisista ihmisistä eri puolilla Venäjää. Hän tuntee asemapaikkansa monien vuosien ajalta ja jutut avaavat lukijoille venäläistä yhteiskuntaa myös normaalin uutisvirran ulkopuolella.

Yle Areena: Anna-Lena Laurénin esittely. (Videon kesto: 2 min)

Katso koko gaala. (Ohjelman kesto 58 min.)

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään