Kansallisarkiston tutkimusjohtaja Päivi Happonen (vas.) avasi ovia arkiston digimaailman mahdollisuuksiin.

12 | 2020

Tutustuminen Kansallisarkistoon

Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton jäsenistön oli tarkoitus vierailla Kansallisarkistossa 25.11.2020, mutta tiukat koronarajoitukset estivät kokoontumisen. Kävimme kuitenkin tutustumassa Kansallisarkistoon johtokunnan voimin ja keräsimme tietoa kotisivuilla jaettavaksi – koronarajoitukset sallivat vain 10 hengen joukon vierailun. 

SSL:n johtokunta piti ensin kokouksen Kansallisarkiston kahdeksannen kerroksen neuvotteluhuoneeseen keskustellen Suometar-päivän järjestämisestä 14.1.2021.

Kokouksen jälkeen saimme tutustua isoon tutkijasaliin, josta Heljä Salonen teki meille kaikille tänne kotisivuille tuliaisiksi pari videoklippiä. Itse jututin Marko Paavilaista tutkijan työstä, arkistoista ja hänen meneillään olevasta hankkeestaan, pankinjohtaja Matti Virkkusen elämäkerrasta. Lue Paavilaisen haastattelu tästä.

Kiitokseksi vieraanvaraisuudesta ojensimme pääjohtaja Jussi Nuortevalle ja tutkimusjohtaja Päivi Happoselle liiton mitalit. Ne olivat tervetulleita. Vaikka SSL on joitakin vuosia sitten vieraillut Kansallisarkistossa, ei pääjohtajalla vielä ollut liittomme mitalia. Nuortevan ”kausi” päättyy ensi vuonna – halusimme näin kiittää häntä myös hyvästä yhteistyöstä. SSL:n arkisto on vuonna 2005 luovutettu Kansallisarkistoon Jyrki Vesikansan ja Jukka Reinikaisen toimesta. Päivittämättä on 15 vuotta, joten siihen tartutaan alkavana vuotena.

Videolla pääjohtaja Jussi Nuorteva kertoo arkiston tämän hetken hankkeita ja tutkimusjohtaja Päivi Happonen avaa SSL:lle ovia arkiston digimaailman mahdollisuuksiin ja tuleviin suunnitelmiin.

Teksti ja kuva: Maarit Tyrkkö
Video: Heljä Salonen

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään