SSL:n johtokunnan jäsen Tapani Ruokanen haastatteli kirjailijaa ja Eero Sauri kertoi kollegiaalisesti - aluksi elämästä aikakauslehdistössä.

Eero Saurin kirjan julkistamistilaisuus

Eero Saurin teoksen julkistamistilaisuus keskiviikkona 15.9.2021 Päivälehden museossa oli täynnä kollegiaalisuutta. Kaikki sallitut 25 paikkaa olivat täynnä – museon johtaja Saila Linnahalme iloitsi kohtaamisista.

Kirjailijan Eero Saurin haastattelu alkoi hänen ensimmäisestä lehdestään nimeltä Suden Huuto. Tapahtumat sijoittuivat Kemiin ja jo tuolloin 12-vuotiaana Eero joutui tuntemaan ”lehtijärjestelyt”. Seurasi jännittävää nuoren miehen elämää niin ikään lehtien maailmassa…

Paikalla oli määräysten mukaan 25 henkilöä, edessä vasemmalta Merja Sundström, Marketta Rentola, Jorma Miettinen, Marja-Liisa Kinturi, Antti Nuortio ja Jyrki Vesikansa.

Tapani Ruokanen johdatteli keskustelua taitavasti ja pian oltiin jo Apu-lehden sensaatiomaisessa juttusarjassa, jossa keskityttiin ruokakassien hintavertailuun. Kiinnostavaa oli myös kuulla värin ja tiukan aikataulun tulosta kirjapainotekniikan edetessä. Ja jälleen Apu oli ensimmäinen! Purppura ja kulta juhlistivat vierailua Persian shaahin luokse – reporttereina olivat Anu Seppälä ja Jorma Blomqvist.

Museon johtaja Saila Linnahalme toivotti meidät tervetulleeksi Päivälehden museoon – tilaisuus oli ensimmäisiä korona tauon jälkeen.
Maarit Tyrkkö, Apu-lehden entinen päätoimittaja Jukka Miettinen ja Maarit Niiniluoto.

Kirjan tapahtumien kuvaamista on turha jatkaa – se täytyy itse lukea ja elää läpi.

Joka tapauksessa Eeron lehtimiehen ja kustantajan muistelmat on nyt ilmestynyt ja saatavilla. Katso tilausohjeet aiemmasta kirjaesittelystä.

Eero Sauri kirjoittaa omistusta Anne Lyytikäiselle, joka kiitti kirjasta Apu-lehden puolesta heti keskustelun aluksi.

Julkistamistilaisuus päättyi puheenjohtaja Maarit Tyrkön esittämiin kiitoksiin:

Tämä on kiitospuhe. Ensinnäkin SSL eli vanhasuomalaiset haluavat kiittää NUORSUOMALAISIA mahdollisuudesta järjestää tämä tilaisuus täällä Päivälehden museossa. Toiseksi SSL haluaa kiittää kunniajäsentään Eero Sauria siitä työstä, jota hän on tehnyt kootessaan ja kirjoittaessaan nyt julkaistavaa teosta. Apumiehenä, Sanomarenkinä kuuluu SSL:n julkaisusarjaan, jonka – yllättävää kyllä – Eero Sauri on perustanut.

Julkaisusarjassa on kolme osaa: A-sarjassa julkaistaan liiton omia julkaisuja, B-sarjaan kuuluvat liiton jäsenten mediajulkaisut ja nyt perustettuun C-sarjaan liiton jäsenten muut julkaisut. Näin avataan mahdollisuus kaikille SSL:n jäsenille tulevaisuudessa saada oma kirjansa liiton julkaisusarjaan.

Lopuksi seurasi kukkien ojentaminen kaikkien liiton jäsenten puolesta Päivälehden museon johtaja Saila Linnahalmeelle, kustantaja Matti Ylipiessalle ja kunniajäsenellemme Eero Saurille.

Teksti ja kuvat: Maarit Tyrkkö

Lue kirjan esittely ja tilausohjeet aiemmin ilmestyneestä jutusta:

Eero Sauri: Apumiehenä, Sanomarenkinä – Lehtimiehen ja kustantajan muistelmat

Videolla Anne Lyytikäinen kiittää Eeroa.


HUOM! Tekstissä linkit on merkitty sinisellä värillä. Klikkaamalla niitä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään