Vuosikokouksen puheenjohtajana nuijaa kopautteli Jyrki Vesikansa ja Silja Latvanen kirjasi tapahtumat suoraan koneelleen. Etänä osallistuivat muun muassa Sakke ja Tuula Virtanen sekä Tapani Ruokanen.

5 | 2021

Sanomalehtimiesliiton vuosikokous

Liittomme vuosikokous järjestettiin jo toisen poikkeuksellisesti. Koronapandemian aiheuttamien rajoitusten takia paikan päällä oli läsnä vain sallitut kuusi henkilöä ja muut osallistuivat tapahtumaan etänä.

Suomalaisen Sanomalehtimiesliitto ry:n vuosikokous pidettiin keskiviikkona 19.5.2021. Paikalla Allergiatalon kokoustilassa oli sallitut 6 henkeä, lisäksi etänä osallistui 11 SSL:n jäsentä.

Tässä joitakin pääkohtia:

  • Johtokunnasta erovuorossa olleet jäsenet Nina Stenros ja Eeva-Liisa Vallin jatkavat seuraavan kolmivuotiskauden. Näin ollen johtokunta koostuu heidän lisäkseen seuraavasti: puheenjohtajana Maarit Tyrkkö, varapuheenjohtajana Marketta Mattila ja jäseninä Pirjo Nuotio, Pertti Nyberg, Tapani Ruokanen ja Heljä Salonen. Sihteeri-rahastonhoitajana toimii liiton ulkopuolelta valittu Silja Latvanen.
  • Vuosikokous avattiin kello 17.15 ja päätettiin kello 18.20. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Jyrki Vesikansa ja sihteerinä Silja Latvanen.
Allergiatalon tekniikka vaati uutta osaamista – kun yhteys saatiin, kaikki sujui moitteettomasti. Valkokangas loisti!
  • Maarit Tyrkkö esitteli vuoden 2020 toimintakertomuksen sekä toimintasuunnitelman, joka oli laadittu rullaavaan 16 kuukauden jaksotukseen alkaen vuoden 2021 alusta ja päättyen seuraavaan vuosikokoukseen, huhtikuun loppuun 2022. Toimintakertomuksessa avattiin seikkaperäisesti koronavuoden 2020 tapahtumien erityisjärjestelyjä. Toimintasuunnitelmassa johtokunnan pohdinnat pandemian vaiheista ja maan hallituksen toimista pyrittiin ottamaan huomioon – ja varautuman niihin.
  • Jäsenmaksu päätettiin pitää samana, 25 euroa. Rahastonhoitaja ehdotti, että jäsenmaksu kerätään joulukuussa 2021, jotta uudet jäsenkortit (vuosille 2022-2024) saadaan ajoissa valmistukseen ja jakoon.
Etänä näytölle ilmestyivät muun muasssa Eeva Palojärvi, Eeva-Liisa Vallin, Pirjo Nuotio ja Pertti Nyberg.
  • Toiminnantarkastajina jatkavat Tuula Virtanen ja varalla Margit Hara sekä tilintarkastajina KHT Vilho Kallinen (varsinainen) ja HT Jukka Prepula varalla.
  • Marketta Mattila esitteli Onni V. Tuiskun säätiön tilinpäätöksen.
  • Kohdassa ”Muut mahdolliset asiat” Maarit Tyrkkö kertoi, ettei ole käytettävissä uudelleen hänen puheenjohtajakautensa päättyessä keväällä 2022. Silloin täyttyy 2 + 3 vuotta SSL:n johdossa – ja on uuden puheenjohtajan aika.
  • Nina Stenros esitteli suunnitteilla olevaa kesäretkeä Syvärantaan. Päivämääräksi oli työryhmä sopinut tiistain 24. päivän elokuussa. Kutsu on lähdössä kesäkuun alussa.
Maarit Tyrkkö ja Jyrki Vesikansa valmiina aloittamaan SSL:n vuosikokouksen.

Vuosikokouksen pöytäkirja on luettavissa täältä sivulle pääsee jäsenille jaetulla salasanalla. Myös jäsenkirjeiden lukemista varten tarvitaan salasana.

Kuvia ottivat: Matti Laitinen, Silja Latvanen, Nina Stenros ja Maarit Tyrkkö.


Olli-palkinto Matti Laitiselle

Vuosikokouksen jälkeen jaettiin Olli-palkinto: se myönnettiin toimittaja Matti Laitiselle.

Lue lisää

 

Matti Laitinen.

 


HUOM! Tekstissä linkit on merkitty sinisellä värillä. Klikkaamalla niitä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään