Olli-palkittu Ulla-Maija Paavilainen aloitti paikallislehti Alasatakunnan kesätoimittajana ja päätyi hallituksen puheenjohtajaksi paikallislehteen. Välissä lähes 50 vuotta lehti- ja kirjatöitä. Ulla-Maija Paavilainen kirjoitti blogissaan SSL:n kotisivuilla: ”Kun on juossut monta maratonia, tietää, missä kohtaa uskaltaa kiihdyttää.”
VUOSIKOKOUS 2022

Olli-palkinto 2022 Ulla-Maija Paavilaiselle

Suomalainen Sanomalehtimiesliitto on myöntänyt Olli-palkinnon 2022 toimittaja, kirjailija Ulla-Maija Paavilaiselle. Hän saa sen tunnustuksena pitkästä ja merkittävästä journalistin urasta niin sanoma- kuin aikakauslehdistön sekä kauno- ja tietokirjallisuuden parissa. Palkinto on nimetty liiton pitkäaikaisen sihteerin ja suuren journalistin, professori Väinö Nuortevan eli pakinoitsija Ollin mukaan.

Ulla-Maija Paavilainen on työskennellyt toimittajana muun muassa seuraavissa lehdissä Uusi Suomi, Seura, Pikajuna, Iltalehti. Vastaavana päätoimittajana hän on ollut Me Naiset -lehdessä vuosina 1984–2001 ja 2001 lähtien Sanoma Magazines Finlandin liikuntalehden, Sport-lehden, perustajana ja päätoimittajana vuoteen 2012. – Vapaa kirjailija ja freelancertoimittaja Ulla-Maija Paavilaisesta tuli vuonna 2012.

Vuodesta 2007 lähtien Ulla-Maija Paavilainen on julkaissut 8 romaania ja 6 tietokirjaa. Kirsti Paakkasen elämäkerran ilmestyttyä 2020 hän kirjoitti SSL:n kotisivuille blogin (1.6.2021), jossa kertoi, millaiset olivat ”kirjajulkkarit” korona-ajan ollessa pahimmillaan. Vuonna 2021 ilmestyi elämäkerta Elina Gustafssonista ja tänä keväänä muotitaiteilija Jukka Rintalasta. Välissä tuli romaani Kuin muuttolinnut. Kustantajana Otava.

Nykyisin Ulla-Maija Paavilainen kirjoittaa lehtiartikkeleita sekä toimittaa ja tuottaa Suomen Mielenterveysseura Mieli ry:n vuosijulkaisua. Lisäksi hän on ollut tämän vuoden alusta Puumala-lehteä julkaisevan Puumala-seuran hallituksen puheenjohtaja.

”Olen iloisen pöllämystynyt saamastani viestistä! Olli-palkinto lämmittää suuresti!”

Teoksia: Sinulle luotu, 2007, Otava; Suurin niistä on rakkaus, Kirsti Paakkasen tarina, elämäkerta 2020, Otava; romaani Kuin muuttolinnut, 2021, Otava; Rohkeudella Elina Gustafsson, 2021, Otava; ElämänviivaJukka Rintala, huhtikuu 2022, Otava.

KUVAT: Kialiina Tonttila

 


HUOM! Tekstissä linkit on merkitty sinisellä värillä. Klikkaamalla niitä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään