Malja kesälle! Toivottavat vasemmalta lukien Nina Stenroos, Pertti Nyberg, Maarit Tyrkkö, Kimmo Kallonen, Eeva-Liisa Vallin, Pirjo Nuotio, Heljä Salonen, Kirsti Sintonen, Silja Latvanen ja Marketta Mattila.
PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Hyvää kesää!

Sopivassa suhteessa hommia vanhan maalaistalon pihassa, harrastajateatteria ja SSL:n tehtäviä. Näissä merkeissä on sujunut uuden puheenjohtajan loppukevät ja alkukesä.

Puuhastelu maalaistalon pihapiirissä sekä harrastajateatteri ovat pitäneet uuden puheenjohtajan sopivan kiireisenä loppukevään ja alkukesän. Ruoho kasvaa silmissä ja pikkutraktorilla pitää huristella pihamaa siistiksi pari kertaa viikossa – muuten viidakko valtaa alaa. Kasvimaa ja kukkaistutukset vaativat myös säännöllistä huolenpitoa. Lasikylän Mysteeriteatterin historian ensimmäinen kaksinäytöksinen produktio Murha Täysihoitolassa saatiin kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kunnialla päätökseen. Täysihoitolan varsin tiukan johtajattaren rouva Ruden roolihahmo on jo karistettu harteilta, ainakin melkein.

Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton puheenjohtajan roolissa on vielä menossa sisäänajovaihe, johon olen saanut paljon tukea edeltäjältäni Maarit Tyrköltä. Iso kiitos siitä! Onneksi on olemassa puhelin, Whatsup ja sähköposti – niihin joudun varmaan turvautumaan vielä monta kertaa.

Toukokuinen reissu Mikkeliin oli onnistunut ja hyvin valmisteltu. Siitä on hyvä ottaa mallia myös tuleviin kotimaanmatkoihin.

Liiton uusi ja vanha johtokunta pitivät mukavan yhteisen lounastapaamisen toukokuun viimeisenä päivänä ravintola Kappelissa. Alun perin tarkoituksena oli tavata hyvän ruuan ja seuran merkeissä sekä kiitellä puheenjohtajan tehtävät jättänyttä Maaritia, mutta muutama kokousasiakin piti hoitaa alta pois ennen lomakauden alkua. Näitä oli muun muassa päätös siitä, että Maarit jatkaa SSL:n edustajana Uuden Suomettaren Säätiön hallituksessa.

Kokousasioissa totesimme myös, että liitto on jälleen saanut apurahoja toimintaansa varten Onni V. Tuiskun säätiöltä sekä Uuden Suomettaren Säätiöltä. Näiden turvin voimme jälleen järjestää jäsenillemme monipuolista ohjelmaa. Kiitos säätiöille!

Kokouksen lopuksi pohdimme alustavasti myös tulevan syyskauden tapahtumia. Oli hienoa huomata, että melkein valmiina ideoita oli jo mietittynä. Näihin palataan tarkemmin elokuun alussa, kun johtokunta seuraavaksi kokoontuu. Syksyn ohjelmasta kerrotaan myöhemmin jäsenkirjeessä sekä verkkosivuilla.

Kesäkuun alussa tapasimme Maaritin kanssa viime vuosikokouksessa liiton kunniajäseneksi valittua päätoimittaja Johannes Koromaa. Kruunuhaan kauniissa kodissa nautimme Raili Koroman tekemää hyvää piirakkaa ja Maaritin tuomia leivoksia sekä keskustelimme Uuden Suomen vanhojen lehtien digitoinnista ja siihen liittyvästä sopimuksesta. Myös tästä kerromme jäsenille lisää syyskauden aikana.

Mutta nyt ei puhuta enempää syksystä. Kesä on kukkeimmillaan – nautitaan siitä.

Oikein ihanaa kesää kaikille jäsenille!

Kirsti Sintonen, puheenjohtaja


HUOM! Tekstissä linkit on merkitty sinisellä värillä. Klikkaamalla niitä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään