PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Suomalainen Sanomalehtimiesliitto onnittelee Suomen Journalistiliittoa

Journalistiliitto täyttää 100 vuotta ja julkaisee elokuvan, juhladokumentin.

Journalistiliiton juhladokumentin ensi-ilta on tiistaina 23. maaliskuuta. Pituudeltaan dokumentti on noin viisitoista minuuttia, siinä kerrataan liiton historiaa ja nostetaan esille journalisteille tärkeitä teemoja, katsotaan myös tulevaan. Saamme juhladokumentin sivuillemme ensi-illan jälkeen.

Dokumentit kantavat. Olen katsonut Ylen kolmiosaista dokumenttia ”Rankka vuosi”. Siinä näytetään, miten korona muutti Suomen. Tuottaja Ari Lehikoinen sanoo, ettei muista Yleisradion tehneen ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen omin voimin yhtä suurta tuotantoa. Ohjelma on kokonaisuudessaan Areenassa, kannattaa käydä katsomassa.

Entä, mitä Sinulle kuuluu? Miten korona on muuttanut elämääsi? Oletko löytänyt jotain uutta?
Kirjoita ja kerro, kokoamme Eeva-Liisa Vallinin kanssa jäsenistön tunnelmia ( eeva-liisa.vallin@hotmail.com, maarit.tyrkko@gmail.com ).

Itse olen siirtynyt monen muun tavoin läheltä etään. Olen ollut RSO:n konserteissa, osallistunut useisiin kokouksiin, myös Jyväskylän Kesään, pitänyt esityksen Helsingin Rotary Klubille, jakanut tietoa tutkijoille, avustanut juhlavuottaan viettävää taiteilijaa ja auttanut kirjailijaa löytämään kustantajan ja tien omakustantamiseen – kaikki etänä.

Ohjelmaa ja tekemistä on tarjolla, kun etsii. Lukemistakin riittää, kirjoja ilmestyy koko ajan. On pidettävä silmät ja korvat auki.

* * *

Vielä lisää katsottavaa: Dokumentaarisen Elossa 24h -sarjan viides tuotantokausi julkaistaan sunnuntaina 28.3.2021. Tällöin koko sarja on nähtävissä Yle Areenassa katalogina. Jaksot esitetään Yle TV1:llä klo 20 sunnuntaista sunnuntaihin – siis viikon aikana. Sarjan vastaava tuottaja on SSL:n johtokunnan jäsen Nina Stenros. ”Olen ollut sarjan Yle-tuottajana alusta saakka (2017 =>), ja joka kaudella olen myös ollut kuvauksissa toimittajana, sillä sarja on ollut monella tapaa suuri yhteinen ponnistus, johon kaikki työryhmässä haluavat osallistua. – Sovimme työnjaosta myös Ylen dokumenttitoimituksen ”Rankka vuosi” -tuotannon kanssa.”

Lue Ninan juttu kokonaan Elossa 24h -sarjasta

* * *

Jäsenasiaa. Torstaina 11. helmikuuta 2021 sain puhelimeeni tekstiviestin: ”Olen ollut viisi viikkoa sairaalassa ja tutkimukset jatkuvat ensi viikolla eli syöpä. Terkkuja Eija Pulkkinen.” Kello oli 11.40, järjestelin toimittajan papereitani Kansallisarkistossa.

Viimeksi tapasin aina iloisen Eijan SSL:n retkellä 10.10.2020 Loviisaan Riitta Nelimarkan Bongan linnaan. Bussissa Eija kertoi meille kirjastaan ”Iloa ja surua – itkua ja naurua”, jota häneltä oli odotettu 30 vuotta. Siinä on Eijan ja hänen suurlähettiläs miehensä Kimmo Pulkkisen kertomuksia Suomen ensimmäisistä kehitysyhteistyöpioneereista ja heidän perheittensä elämästä Tansaniassa 1970-luvun alkupuolella. Kaikilla oli palava halu auttaa Tansaniaa.

Eija halusi antaa kirjansa lahjaksi Riitalle, jonka näyttelyä hän oli ollut järjestämässä Perun kansallismuseoon, Limassa. Ystävysten kohtaaminen oli täynnä riemua.

Helmikuun tekstiviestin jälkeen kuulin Eija Pulkkisesta seuraavan kerran hänen perheystävältään Merja Sundströmiltä. Sain 15. maaliskuuta sähköpostiviestin: ”Maarit hei, toimittaja, tietokirjailija Eija Pulkkinen kuoli eilen sunnuntaina. Jos haluatte, kirjoitan muistokirjoituksen.Yst. terv Merja”

Lue Eijan kirjasta. Lue Merja Sundströmin meille kirjoittamat muistosanat.

 

Osallistu kevään Mediapiiriin sivuillamme!

Rauhaisaa pääsiäistä

Maarit Tyrkkö

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään