Koronaviruspandemian aiheuttamia muutoksia aikatauluihin

SSL:n johtokunta on pitänyt etäkokouksen torstaina 26.3.2020 ja käynyt läpi viimepäivien tapahtumia, jotka ovat vaikuttaneet dramaattisesti myös liittomme toimintaan. Aiemmin laaditut suunnitelmat ovat muuttuneet ja kevään tapahtumia on jouduttu perumaan tai siirtämään tuonnemmaksi.

Ensimmäiset muutokset koskivat meitä jo Mediapiirissä. Tukholmaan suunnattu laivaseminaari 10.3. – 12.3.2020 toteutui, mutta ohjelmaan Tukholmassa tuli muutos. Ruotsin johtavat mediatalot – Bonnier News, Schibsted ja SVT kärjessä – varmistivat uutistoimintansa häiriöttömän jatkamisen jo maanantaina 2.3. mm. keskeyttämällä ulkopuolisten ryhmien vastaanoton toimitiloihinsa. Vierailustamme Bonnierin kanssa sopinut ja sen järjestelyistä vastannut Eero Sauri sai tästä tiedon saman tien. Käynnistimme välittömästi uuden kohteen etsimisen ja tiedotuksen asiasta matkalle ilmoittautuneille.  Kaikesta päätellen ohjelman vaihtuessa käynniksi Nationalmuseumiin valinta ei ollut ainakaan väärä. Tietenkin oli harmillista, että Dagens Nyheterin vierailu ja isäntien suunnittelemat kiinnostavat esitykset peruuntuivat, mutta ehkä se kuitenkin oli pieni uhraus tässä maailmantilanteessa. 

Seuraavaksi jouduimme vaihtamaan johtokunnan liittomme vuosikokousta valmistelevan tapaamisen 26.3. etäkokoukseksi. Monia asioita todettiin, mutta paljon jouduttiin myös siirtämään seuraavaan johtokunnan kokoukseen. Niin vaikea on nyt ennakoida tulevaa. Johtokunnan oli muun muassa täysin mahdotonta juuri nyt käydä läpi vuoden 2020 toimintasuunnitelmaa.

  1. Totesimme, että SSL:n vuosikokous tiistaina 21.4. Suomen Lääkäriliiton isännöimänä peruuntuu ja siirtyy myöhemmin päätettävään ajankohtaan. Lääkäriliitto on peruuttanut kaikki kokoontumiset, myös omat palaverinsa, toistaiseksi huhtikuun loppuun.
  2. Kevätretki Loviisaan tiistaina 26.5. Riitta Nelimarkan Bongan linnaan, on myös peruuntunut ja toiveena on siirtää se syksyyn. – Näyttelytilat ja museot on määrätty suljettaviksi toukokuun loppuun saakka.

Riitta Nelimarkka lähetti meille virtuaalilinkki lohdutukseksi, kun kevätretki Bongaan 26.5. on peruttu. Riitta toivottaa tervetulleeksi syksyllä!

Tästä pääset virtuaaliesittelyyn

OHJE: Näin käynnistät virtuaaliesittelyn

Koskettamalla kuvaa hiirellä pääset liikkumaan esittelyssä. Voit siirtyä talon eri kerroksien välillä kuvan vasemmasta alalaidasta löytyvästä valikosta. Klikkaa ensin kohtaa missä näyttää olevan “kolme paperia” (siis kerrosta) päällekkäin ja valitse halumasi.

Liiton kotisivut

Kotisivuilla on hyvä käydä katsomassa viimeisiä liiton uutisia, lukemassa BLOGEJA, tutustumassa jäsenten sivuihin – ja vaikkapa kirjoittamassa sinne jotakin omista tekemisistään. Kotisivuvastaavat ovat puheenjohtaja Maarit Tyrkkö (maarit.tyrkko@gmail.com) ja Eeva-Liisa Vallin (eeva-liisa.vallin@hotmail.com).

Kotisivuistamme huolehtii Vaula Aunola. Tässä liitteenä Vaulan tuore raportti – ja havaintoja.
”Käyttäjiä on nyt ollut jo 1.912, seuranta aloitettiin 14.10.2019. Kasvu on mielestäni hyvää. Kuukausittainen kävijämäärä lisääntyy noin kahdeksan prosentin vauhdilla ja sivulatauksia on tähän mennessä kertynyt jo 6.386. Päivittäiset kävijämäärät lisääntyvät tietenkin aina, kun julkaistaan uutta sisältöä, kuten jäsenten blogeja, matkakertomuksia tai lähetetään jäsenkirje, jossa linkkejä. Kaikki jäsenten aktivointi linkkejä levittämällä on jatkossakin tarpeen.”

Voit tutustu raporttiin tästä (pdf) 

On hyvä oppia käyttämään tätäkin yhteyttä omaan liittoonsa!

Tutustu tästä uusimpiin sisältöihin:

Swinging sixties 1967 – 1970 // Ari Valjakka esittelee WSOY:n julkaiseman kirjan “Täällä Lontoo”, joka kertoo BBC:n suomenkielisen osaston toiminnasta Brittein saarilla vuosina 1940 – 97.

Mediapiiri seilasi Tukholmaan – laivaseminaari päivitti Ruotsi kuvaamme

BLOGI // Margit Hara: Kansan vihollinen
“Yritin vain kysyä. Olen toimittaja. Se on työtäni. ” Näin kuvaa amerikkalaisen CNN-yhtiön Valkoisen Talon pääkirjeenvaihtaja Jim Acosta kirjassaan The Enemy of the People. Dangerous Time to Tell the Truth in America (Harper ) hämmentävää uutta journalismin aikakautta Yhdysvaltojen Trumplandiassa.

Kaikki jäsenten blogit löytyvät täältä.

 

Lopuksi: Ulkoilkaa, muistakaa etäisyys, peskää käsiä – pitäkää PÄIVÄKIRJAA, sillä nyt elämme kuin tieteisromaanissa, maailma kuohuu ja me siinä mukana!

Hyvää vointia kaikille

Maarit Tyrkkö, puheenjohtaja

Silja Latvanen, sihteeri

 

Jaa artikkeli
Takaisin etusivulle

Kirjaudu sisään